My natural day

Budynie zbożowe

Spróbuj tego wartościowego, pożywnego podwieczorku dla dzieci i całej rodziny. Bazą budyni zbożowych są wartościowe mąki: owsiana, orkiszowa lub jaglana. Nie zawierają żadnych barwników. Budyń owsiany i orkiszowy nie zawierają w ogóle dodatku cukru, a budyń jaglany zawiera tylko cukier pochodzący z zawartej w nim czekolady. Z jednej paczki wyczarujesz cztery pożywne porcje, wystarczy, że ugotujesz je na mleku. Możesz zdecydować czym dosłodzisz budyń zbożowy, na przykład cukrem trzcinowym czy miodem.

My natural day

Produkty

BUDYŃ ZBOŻOWY
JAGLANY
Smak Czekolada
BUDYŃ ZBOŻOWY
ORKISZOWY
Smak Śmietanka
BUDYŃ ZBOŻOWY
OWSIANY
Smak Wanilia
Na bazie
wartościowych zbóż
Bez barwników
Deser dla całej
rodziny

My natural day

Pancakes zbożowe z owocami

Marzy Ci się śniadanie rodem z amerykańskich filmów? Stawiasz na pełnowartościowe posiłki? Wypróbuj nasz przepis na pancakes na bazie budyniu zbożowego My Natural Day! 

Składniki

Budyń zbożowy owsiany o smaku wanilia My Natural Day Dr. Oetkera

50 g mąki orkiszowej

50 g mąki owsianej

30 g cukru trzcinowego

2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera

1 łyżeczka Sody oczyszczonej Dr. Oetkera

Szczypta soli

1 jajko

150 ml kefiru 2% tłuszczu

Do położenia na wierzch:

Masło orzechowe, banan i tarta czekolada

lub

Maliny, borówki i jogurt naturalny

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki sypkie (obie mąki, proszek do pieczenia, budyń, sodę oczyszczoną i sól) wymieszaj w misce.

2. Oddzielnie połącz jajko, kefir oraz roztopione masło. Dodaj mieszankę do składników sypkich i dokładnie wymieszaj.

3. Usmaż pancakes na suchej patelni równomiernie z obu stron (ważne, żeby nie były za cienkie).

4. Gdy pancakes będą gotowe, udekoruj je wybranymi smakołykami.

Przejdź do facebooka
Przejdź na Instagram